Het exporteren van uw auto naar de Verenigde Staten. auto verkopen of Exporteer uw auto. Dat is de mantra van elk import- en exportbedrijf. Maar, wat als je een vrachtwagen hebt die niet voldoet aan de Amerikaanse normen voor import? Of, een auto die je niet nodig hebt voor persoonlijk gebruik in de Verenigde Staten, maar waar je geen afstand van kunt doen omdat hij niet voldoet aan de Amerikaanse normen voor export? Als u denkt aan het exporteren van een auto, dan moet u weten wat uw opties zijn voor het importeren van auto’s in de Verenigde Staten.

Een optie is om contact op te nemen met een auto-importbedrijf. Deze bedrijven kopen auto’s op veilingen of overheidsveilingen en “importeren” ze vervolgens naar de Verenigde Staten. Zij zijn de meest waarschijnlijke optie voor het importeren van een auto die niet voldoet aan de Amerikaanse normen voor invoer. Helaas kan de kwaliteit van deze voertuigen zeer slecht zijn, en u kunt boetes krijgen als u probeert om auto’s op deze manier te exporteren. Aan de positieve kant kunt u heel wat geld besparen door een export uit een ander land te doen.

Een andere optie voor het importeren van gebruikte auto’s is om contact op te nemen met een particuliere partij. Uw lokale Amerikaanse douaneagent kan u iemand aanbevelen die u kan helpen met dit soort import. Zorg ervoor dat u de referenties grondig controleert voordat u contact met hen opneemt. Zorg er ook voor dat u niet alleen de goedkoopste service huurt – in sommige gevallen betekent het huren van de goedkoopste niet dat ze de beste auto verkopen service hebben.

U kunt er ook voor kiezen om zelf te importeren. Als u echter voor deze route kiest, betaalt u waarschijnlijk veel meer dan voor een geïmporteerde auto. Zelfimport wordt beschouwd als de meest risicovolle optie voor het importeren van voertuigen. Er is geen papieren spoor te volgen om te bewijzen waar het voertuig vandaan komt, en er zijn geen verzekering of duidelijke eigendomsdocumenten te bewaren. Als u niet de juiste documentatie bijhoudt bij het importeren op deze manier, loopt u het risico dat u vast komt te zitten met een boete en dan geconfronteerd wordt met ernstige juridische problemen die u misschien niet kunt vermijden.

Bij het kiezen van een methode voor het exporteren van auto’s, moet u weten alle opties die beschikbaar zijn voor u. Het is mogelijk om voertuigen rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten naar andere landen te verschepen zonder enige vorm van verwerking. De regering van de Verenigde Staten legt echter een soort van vergunningsplicht op aan personen die proberen voertuigen internationaal te verschepen. De straffen kunnen behoorlijk hoog zijn, dus het is belangrijk om dit te overwegen voordat u ervoor kiest om op deze manier zaken te doen. U moet zich ook realiseren dat deze optie zeer tijdrovend kan zijn, waardoor het exporteren van uw voertuig naar een ander land een betere keuze voor u kan zijn.

Voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar alternatief voor het importeren en exporteren van auto’s, kunt u kijken naar het kopen van een gebruikte bestelwagen uit de Verenigde Staten. Zo kunt u veel geld besparen op het voertuig zelf, terwijl u toch gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die u ter beschikking staan. Omdat deze gebruikte bestelauto’s afkomstig zijn van Amerikaanse bestuurders, krijgt u er garantie op en de meeste hebben een lage emissiemotor. Door een tweedehandswagen op deze manier te kopen, kunt u de gekochte auto’s jarenlang gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over speciale licentievoorwaarden.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw export- en importbedrijf haalt, is het creëren van een op maat gemaakt servicepakket. Door een servicepakket te maken, kunt u ervoor zorgen dat uw klant het beste product krijgt dat hij van u kan kopen. Servicepakketten verschillen sterk van voertuigtypen. Als u vrachtwagens en SUV’s gaat verkopen, kunt u zich richten op het bieden van garanties en ontvangstbewijzen, terwijl als u van plan bent om auto’s te importeren, u onderdelen en service voor het voertuig zelf moet toevoegen. In het algemeen worden aangepaste servicepakketten aangeboden aan alle klanten, ongeacht het type voertuig dat ze bij u kopen.

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands voertuig in plaats van het importeren ervan. Het exporteren van auto’s is een goede manier om de kosten van het zakendoen in de Verenigde Staten te verminderen en er zijn veel regels om te volgen om auto’s naar het buitenland te verschepen. U moet contact opnemen met het Amerikaanse Ministerie van Transport om te weten te komen of er beperkingen of eisen zijn die specifiek zijn voor de haven van bestemming die u gaat gebruiken. Zolang u voldoet aan hun regels, moet u geen problemen hebben met het exporteren van uw auto en het ontvangen van de fiscale stimuleringsmaatregelen die u in aanmerking komt voor wanneer u het naar de Verenigde Staten exporteert.